Hoe verstuur ik een brief via Postbode.nu?

Instructie voor het online verzenden brieven.

Voordat je een brief kan verzenden heb je een PDF document nodig om via het portaal te verzenden. Heb je een het document in Word geschreven, sla het dan dus eerst op in PDF formaat.

Let op: Om een brief te verzenden heb saldo nodig. Indien nog niet gestort klik dan rechtsboven op tegoed -> tegoed aanvullen.

Stappenplan

Selecteer “Verzenden” in het menu om te beginnen en doorloop de stappen.

• 1. Klik op brief opstellen.
  • 2. Klik op “PDF Uploaden” en selecteer het gewenste bestand.
  • 3. Voer in het rechter kolom de adresgegevens in of vink “Het adres is al aanwezig” aan onder het document.
  • 4. Klik op “Controleren en verzenden”
  • 5. Selecteer de gewenste envelop indien gewenst. De juiste envelop staat automatisch geselecteerd.
  • 6. Controleer het adresvenster of het adres juist zichtbaar is.
  • 7. Verzend de brief door op de knop te drukken.

De brief is nu aangeboden in onze drukkerij en zal geprint en verzonden worden.